Hacamat Tedavisi Nedir?
Hacamat hekim tarafından belirlenen bölgelerde birikmiş toksik maddelerin dışarı alınması işlemidir. (Detoks işlemidir.) Vücudumuzda varolan 12 iletişim yörüngesinin üzerinde organların sağlıklı iletişimini engelleyen birikintilerin vücut dışına alınması işlemidir. Kullanılacak kupa büyüklüğü uygulama yeri ve olgunun şikayetlerine göre belirlenir. Yeteri kadar toksik madde uzaklaştırıldığından emin olunduğunda işlem sonlandırılır ve Uygulama yeri usülüne uygun kapatılır. Pansumanlar 24 saat sonra açılır.
Hacamat Uygulamasında Dikkat Edilecek Hususlar?
Uygulamadan önceki 2 gün hayvansal gıda alımı durdurulmalıdır ve bu sınırlama uygulama sonrası 24 saat sürdürülmelidir ancak Uygulamaya aç ve susuz gelinmemelidir. Uygulama sonrası kantoran yağı uygulamaları 24 saat sürdürülmelidir.
Hacamat Tedavisi Nasıl Yapılır?
Hasta uygun pozisyonda yatırılır veya oturtularak kişinin kendini rahat hissedeceği pozisyon oluşturulur. Cilt temizliği sağlandıkdan sonra yeteri sayıda kupa kuru kupa uygulaması şeklinde en az 5 dk ilgili alana yeterli vakumda uygulanır. Bu sayede varolan hıltlar (toksik maddeler) cilt yüzeyine doğru yaklaştırılmış olur. Tek kullanımlık ve uygun kalitede kupalar ile sağlanan negatif basınç alanları kuru kupa uygulamasından sonra tek kullanımlık steril cilt kesisine uygun şekilde hazırlanmış kesici aletler ile ciltde sağdan sola doğru birbirine paralel yeterli derinlik ve uzunlukda (sadece dermis ve epidermisi) içeren derinlikde kesiler oluşturulur. Vakum uygulamadan toksik maddelerin çıkışı genellikle gözlemlenmemelidir. Kesi ile eş zamanlı kan çıkıyor oluşunu görmek genellikle kesinin uygun olmadığı derin olduğu anlamına gelir. Yani kupa dolusu kan çıkması genellikle beklenmeyen bir durumdur. Amaç zararlı ve toksik maddelerin dışarı alınması vücudumuzdaki varolan tüm vücudumuzun birbiri ile haber iletişimini sağlayan 12 meridyenin yolaklarındaki tıkanıklığın giderilmesidir. Çok fazla kan çıkartmak damardan kan almakdan farklı bir uygulama olmayacaktır. Hacamat uygulaması bilgi ve beceri isteyen bilimsel bir uygulamadır. Bu sayede insanlar şifa bulacaktır.
Hacamat Tedavisi Olmanın Riskleri Var Mıdır?
Hacamat uygulaması hekimlik eğitimi almış insan vücudu fizyolojisi, fizyopatolojisi, anatomisi, sterilizasyon, cilt bakımı, yara tedavisi gibi konularda eğitim almış diplomalı tıp doktorları tarafından yapılması kanunen ve hukuken doğru uygulamadır. Uygun steril şartlar ve tek kullanımlık steril malzemeler kullanılarak uygulanan hacamat asepsi ve antisepsi kurallarına uyulduğu sürece bir sorun yaratmamaktadır. uygulamada kupa büyüklüğü ve sayısı olgunu ihtiyacına göre belirlenir. Kupa sayısı çokluğu kesinlikle önemli bir kriter değildir. Özellikle zayıf vücut yapısına sahip, anemisi olan olgularda kupa sayısını fazla tutmak kişinin kendini kötü hissetmesine ve hipovolemi gibi tıbbi sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Malesef tıp doktorları haricinde uygulayıcılar toplumumuzda zaman zaman sorunlar oluşmasına neden olabilmektedir. Sayı önemli uygulamalar yapan bu kişiler olumsuz sonuçlar oluşmasında etkili olmaktadır. Tedavi edici amaçla yapılan hacamat ilgili bölgede ağrıyı giderme, kanlanmayı arttırma ve birikmiş toksik maddelerin uzaklaştırılması amacıyla yapılır. Sünnet amaçlı hacamat uygulaması Hz. Muhammed (SAV) tavsiyesi ile yapılan genellikle bahar aylarında uygulanan belirli bölgeleri içeren uygulamadır ve sayı olarak tek sayıda uygulanmalıdır.
Hacamat Ne Zaman Yapılmalıdır?
Vücudun genel sağlıklı halinin sürdürülmesi ve detoks amaçlı hacamat uygulamaları her ayın belirli günlerinde uygulanmalıdır. Bilimsel olarak bu gereklilik dünyamızın uydusu ayın çekim gücünün en yüksek olduğu günlerdir. Bu günler tam dolunay görülmesini takip eden günler arasıdır. Sünnet hacamatı olarak bilinen ve Hz. Muhammed (SAV) tarafından öğüt verilen hacamat uygulamaları tam da bu günlere denk gelmektedir. Hicri ayların 17-19 ve 21. günleri hacamat uygulama günleridir.
Tedavi edici ve toksik maddeler ve birikintilerin uzaklaştırılması amacı hacamat uygulamaları için belirli günler tarif edilmemiştir. Yani hekim tarafından uygun görülen, hastalığı nedeniyle müracaat eden olgularda tedavi hemen planlanmalı ve uygulanmalıdır.
Neden hacamat yaptırmalıyız?
Vücudumuza dışardan aldığımız ve hücrelerimiz tarafından oluşturulmuş toksik ve zararlı maddelerden vücudumuzu temizlemek için yaptırmalıyız. Ayrıca tüm organlarımızın ve sistemlerimizin birbirleriyle rahat haberleşebilmeleri için iletim yollarının aktif olmasını sağlamak için düzenli hacamat (yaş kupa) uygulaması sağlıklı bir beden için gereklidir.
Hacamatın vücudumuza etkisi nedir?
Sağlıklı, dirençli, canlı bir vücuda sahip olmamızı sağlar. Toksik maddeler ve ağır metallerin vücuttan uzaklaştırılması zihinsel ve fiziksel aktivite artışına neden olur.
Hacamat kimlere yapılmaz?
Kan pıhtılaşma sorunu olan olgulara yapılmaz.
Hacamat sonrası vücutta iz kalır mı?
Doğru yapılan hacamat uygulaması sonrası vücutta hiçbir iz kalmaz.
Hacamat günü nasıl belirlenir?
Acil bir uygulama gerekliliği olmadıkça hacamat dünyanın uydusu olan Ay’ın dolunay haline geldikden sonra küçülmeye başladığı zaman diliminde uygulanmaya başlanmalıdır. Bu zaman dilimi Ay’ın çekim gücü etkisi ile vücudumuzdaki toksik maddelerin (hıltların)cilt yüzeyine en yakın oldukları dönemdir.
Hacamat hangi bölgelere uygulanır?
Sünnet amaçlı yapılan hacamat noktaları Hz. Muhammed (s.a.v.)’in belirttiği alanlara uygulanır. Tedavi amaçlı hacamat uygulamaları ise ilgili organların vücuttaki temsil alanlarına ve ilgili bölgedeki özel noktalara uygulanır.
Hacamat ücretleri?
Tıp doktoru tarafından uygulanan hacamat tek kullanımlık ve steril malzemeler kullanılarak yapılması uygun olan hacamat uygulamaları ücreti kullanıcak malzeme, sayı ve süresine göre belirlenir.
Ortalama uygulama süresi ne kadardır?
Ortalama uygulama süresi 30-45 dk arasındadır.
Uygulama öncesi ve sonrası dikkat edilecek husular?
Uygulama öncesi 2 gün ve sonrasında 1 gün hayvansal besinler alınmamalıdır. Uygulayıcı mutlaka abdestli olmalı ve uygulama sırasında hacamat duaları okumalıdır. Hacamat yaptıran olgu müslüman ise onunda abdestli olması ve uygulama sırasında dua okuyup şifa istemesi uygundur. Hacamat uygulanacak müslüman olmayan olgularda hayvansal gıda alımı dışında dikkat edilecek bir husus yoktur.